Door

Wie

Door

Wie

Marleen Braam

Marleen Braam

MIJN PAD

Als kind wilde ik altijd al dokter worden. Na 25 jaar als bedrijfskundige gewerkt te hebben in de voedingsmiddelenindustrie, besloot ik mijn oude passie te gaan leven. Als eigenaar van Kracht praktijk voor Natuurgeneeskunde zet ik nu mijn kracht en kunde in om de wereld een klein beetje gezonder en gelukkiger te maken. Natuurlijk! Samen met jou!?

KENMERKEND

Woorden die kenmerkend zijn voor mij: krachtig en gevoelig, aandachtig en betrokken, positief, vlot.
En voor mijn praktijk: Integriteit, deskundigheid, betrokkenheid, veiligheid en de klant als regisseur van haar eigen gezondheid.

ERVARING

Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en heb de 5-jarige opleiding Natuurgeneeskunde op hbo-niveau gevolgd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijze Arnhem, de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde, en het Instituut-CAM. Eerder ben ik als bedrijfskundige lange tijd werkzaam geweest in de voedingsmiddelensector waar ik veel ervaring met coaching en NLP heb opgedaan. Deze expertise in voeding en coaching pas ik nu met veel plezier toe in het begeleiden van mijn cliënten op hun weg naar gezondheid.

WORK-LIFE

Tijdens mijn loopbaan heb ik dikwijls gezien dat door de continue (werk)druk het voor sommige mensen lastig kan zijn de work-life balance goed te houden. En als dit niet goed lukt ontstaat steeds ongezonder gedrag, zoals langere werkdagen maken, doorwerken tijdens de lunch, geen pauzes nemen, weinig slapen en continue beschikbaar willen zijn. Het is niet zo verrassend dat dit kan leidden tot chronische klachten en soms zelfs uitval.

EIGEN KRACHT

De vraag wat ervoor kan zorgen dat wij in onze veeleisende maatschappij toch in onze eigen kracht kunnen blijven staan en gezond kunnen blijven, liet mij niet meer los. Gedreven door mijn verlangen om mensen gezonder en gelukkiger te maken, en mijzelf continue te blijven ontwikkelen, besloot ik Natuurgeneeskunde te gaan studeren.

DROOM

Inmiddels heb ik nu vijf jaar ervaring in het behandelen van cliënten m.b.v. de natuurgeneeskundige principes.  Dagelijks sta ik nog versteld van het diepe effect dat deze behandeling heeft op mijn cliënten bij het hervinden van hun innerlijke kracht en verbeteren van hun gezondheid.

“Kijk diep in de natuur en dan zul je alles beter begrijpen.”

Albert Einstein

Visie op gezondheid

Visie op gezondheid

SAMENWERKEN

Ik geloof erin dat we gezonder kunnen leven, minder last van ziekten zullen hebben en de ziektekosten kunnen dalen, als de reguliere en alternatieve gezondheidszorg meer en beter met elkaar samen zouden werken.

Iedere arts of therapeut wil het beste voor haar patiënt en cliënt, maar benadert de klacht vooral vanuit haar eigen vakgebied. Wat zou er gebeuren als we die expertises meer met elkaar combineren, om zo tot een volledig beeld en optimaal behandelplan te kunnen komen? En zouden we niet veel meer aan preventie kunnen doen, waardoor mensen veel minder of later klachten gaan ontwikkelen?

TOTAALPLAATJE

Wordt een cliënt niet tekort gedaan, als alleen naar die ene klacht gekeken wordt en niet naar de bijkomende klachten of oorzaak van de klacht?

Misschien een toekomstdroom en niet gemakkelijk te organiseren, maar wel een overtuiging die mij leidt bij het behandelen van mijn cliënten. Ik ga altijd op zoek naar het totaalplaatje van mijn cliënt en daar waar nodig vraag ik de mening van andere therapeuten of verwijs ik door naar een specialist.

KRACHT VAN DE NATUUR

De natuur is de basis van al het leven en wij mensen zijn slechts een heel klein radartje in deze krachtige natuur. Soms lijken wij te denken dat wij als mens sterker en slimmer zijn dan de natuur en de natuur te kunnen maken. Maar niets is minder waar, de natuur is vele malen ouder en krachtiger dan wij mensen en moeder aarde zal nog lang doorbestaan nadat de mensheid is uitgestorven.

HEKSERIJ

Gelukkig beseffen wij steeds meer hoe wijs en krachtig de natuur is en herontdekken wij de helende kracht die daarin verborgen ligt. De tijd dat het gebruik van geneeskrachtige kruiden, planten, voeding en energetische rituelen samen met de heksen op de brandstapel verdween, ligt gelukkig ver achter ons. Steeds meer aandacht komt er voor wat aan de basis ligt van onze westerse reguliere geneeskunde, namelijk de oeroude natuurgeneeskunde. Ayurveda, Acupunctuur, TCM, Natuurgeneeskunde zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

NATUURGENEESKUNDE 2.0

Als natuurgeneeskundig therapeut help ik mensen hun innerlijke kracht te ontwikkelen en gezondheid te bevorderen door de oude wijsheid van de natuur te combineren met de hedendaagse reguliere kennis over het menselijk lichaam en gezondheid. Zo breng ik een stukje van mijn kennis van en liefde voor de natuur over op mijn cliënten.

Ervaringen van cliënten