Fyto

Therapie

Plantpower

De oeroude kracht van kruiden

WAT IS FYTOTHERAPIE

Fytotherapie is het behandelen van klachten met behulp van kruiden, om zo de gezondheid te bevorderen.

 

Kruiden bevatten heel veel werkzame inhoudsstoffen die ieder afzonderlijk en in combinatie met elkaar de werking bepalen. Deze combinatie zorgt er tevens voor dat de inhoudsstoffen elkaar in balans houden en vervelende bijwerkingen in het algemeen niet op zullen treden.  Het geheel is dus meer dan de som der delen, of 1+1 = 3.

 

VERSCHILLENDE VORMEN

Het selecteren van de juiste kruiden passend bij de persoon en haar klachten, is een zorgvuldig proces en vraagt om een deskundig therapeut.

 

Fytotherapie kan in verschillende vormen worden toegepast, zoals in een thee, siroop, zalf, crème of warm kompres. Meestal wordt gebruik gemaakt van een tinctuur die 3x daags ingenomen dient te worden.

Weetje

De geneeskrachtige werking van kruiden is zo oud als de mensheid en vormt de basis van de reguliere westerse geneeskunde. Neanderthalers en oude Grieken uit de tijd van Hippocrates gebruikten wilgenbast als ontstekingsremmer, koortsverlager en pijnstiller. Tegenwoordig wordt in de reguliere geneeskunde hiervoor veelal aspirine gebruikt dat gemaakt wordt van (een synthetische variant) salicylzuur, één inhoudsstof die gevonden wordt in de bast van wilgen.

Chemische geneesmiddelen zijn pas echt groot geworden in de veertiger jaren van de 20e eeuw, tot die tijd hadden de meeste huisartsen nog een kruidentuin om daarmee hun patiënten te genezen.

"Overal zit vergif in, er zijn geen dingen zonder gif. De dosering maakt er een vergif of een geneesmiddel van.

Paracelsus

Wil je weten of jouw klachten behandeld kunnen worden?

Laten we bellen!

Ervaringen van cliënten

nog een regeltje dat hier kan komen