Workshop natuurlijke verzorging

Workshop natuurlijke verzorging

Natuurlijke verzorging

Waarom ben ik sidekick bij een workshop natuurlijke verzorging?

Gezondheidsklachten kunnen ontstaan als afvalstoffen zich ophopen in je lichaam en er niet meer uit kunnen. Dat gebeurt als er meer lichaamsvreemde stoffen in je lichaam komen dan goed voor je is, of als je organen niet meer zo sterk zijn dat ze goed kunnen uitscheiden. Dat merk je bijvoorbeeld als je niet meer zoveel zweet, nooit meer verkouden bent, of anders plast of poept dan je gewend bent. Binnen de natuurgeneeskunde richten wij ons bij de behandeling van klachten dan ook altijd op het weer zo goed mogelijk laten werken van de zogenaamde uitscheidingsorganen, zoals de longen, huid, spijsverteringskanaal, urinewegen.

Tegelijkertijd kun je er zelf ook heel goed voor zorgen dat niet teveel schadelijke stoffen in zich in je lichaam opstapelen.  Dat wat  niet in je lichaam komt, hoeft je lichaam ook niet af te breken en uit te scheiden!  Gezonde voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Door zo min mogelijk e-nummers of bestrijdingsmiddelen en zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch voedsel te eten, zorg je goed voor je lichaam.

Minder bekend is wellicht dat je bij het verzorgen van je lichaam ook heel veel lichaamsvreemde stoffen binnen krijgt, die je lichaam moet afbreken en uitscheiden. Alleen al bij het ochtendritueel gebruik je zo 5 verschillende producten die allerlei chemische stoffen bevatten. Denk maar aan het gebruik van tandpasta, doucheschuim, deodorant, parfum, bodylotion, cosmetica.  Dagelijks kan dit aantal oplopen tot 10-15 producten per dag als je daar het gebruik van schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, handzeep en afwasmiddel bij optelt. En al deze middelen bevatten chemische ingrediënten zoals fluor, aluminium, aardolie, plastic, parabenen of weekmakers zoals ftalaten. Deze laatsten worden o.a. in verband gebracht met hormoonverstoringen in het lichaam. Ieder afzonderlijk voldoet het product meestal wel aan de veiligheidseisen van de Europese commissie. Maar weinig is bekend over het gezamenlijk gebruik van deze middelen. Geen prettig idee, dat je denkt je lichaam goed te verzorgen maar tegelijkertijd dus volstopt met chemische stoffen waarvoor het lichaam hard moet werken om die weer af te kunnen breken.

Gelukkig zijn er veel natuurlijke alternatieven beschikbaar die deze chemische ingrediënten niet of nauwelijks bevatten. Je moet dan alleen wel weten welke producten dit zijn of hoe je ze zelf kunt maken. Ook is het handig om dan te begrijpen hoe je een etiket en ingrediëntenlijst kunt ontleden. Al deze onderwerpen kwamen dan ook tijdens de workshop Natuurlijke Verzorging op de Kraaybeekerhof Academie aanbod. Veel aandacht werd besteed aan het lezen en begrijpen van etiketten en hoe je zelf natuurlijke producten kunt maken, met behulp van verschillende plantaardige vetten en essentiële oliën. Wil je weten wat er in jouw producten zit? Kijk dan eens op www.ecogolik.com

Wil jij meer weten hoe je op een gezonde natuurlijke manier aan je lichaam kunt werken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of info@krachtngk.nl.